یکی از مشکلات موسیقی مدرن ما عدم تقسیم بندی، تعریف و طبقه بندی موسیقی است. به طور کلی به گفته برخی از موسیقیدانان ایرانی، موسیقی ایرانی به دو دسته تقسیم می شود: یکی موسیقی محلی که شامل موسیقی دستگاهی، موسیقی نواحی مختلف ایران، موسیقی مذهبی و آیینی است و دیگری موسیقی هنری. ، از جمله موسیقی کلاسیک بین المللی و موسیقی. اما این دیدگاه متعلق به موسیقی شناسان اروپایی قرن نوزدهم است و موسیقی به دو دسته تقسیم می شود: موسیقی شفاهی که عمدتاً از شرق به اروپا سفر کرده است و موسیقی نوشتاری پس از قرن 14 و 15 و همچنین در قرن 16 میلادی. . رنسانس زمانی است که باخ آن را به موسیقی هنری تبدیل کرد و نوع دوم موسیقی، موسیقی هنری است. به دلیل این تقسیم بندی، غربی ها موسیقی فرهنگ های دیگر را به دلیل ویژگی های شفاهی و عدم هارمونی آن، موسیقی فولکلور می دانند تا هنری. از منظر قوم موزیکولوژی چنین دیدگاهی غیرقابل قبول است. چون موسیقی نواحی مختلف ایران زیبا و هنرمندانه برای همه قابل درک است.

امروزه نیز عده ای معتقدند که موسیقی ردیف ابتدایی و پرطرفدار است، اما تحقیقات ثابت می کند که این موسیقی علمی، اصیل، پرمعنا و هنری است و جایگاه ویژه ای در میان موسیقی فرهنگ های مختلف دارد. در مطالعه ای می توان دریافت که نظریه علمی موسیقی ما در ایران به دوران فارابی و ابن سینا برمی گردد. بعد از اسلام موسیقی ما تبدیل به موسیقی مگی شد و در اوایل دوره قاجار به موسیقی ردیف تبدیل شد. یعنی دوره ها، سبک ها و انواع مختلفی از موسیقی در کشور ما وجود دارد.

در مجموع نگاه گذشته غربی به لحاظ تقسیم بندی موسیقی شرقی نادرست است. از آنجایی که فرهنگ شرقی دو یا چند فرم موسیقی خاص خود را دارد، این فرم جدی و هنری کاملاً با فرهنگ موسیقی کلاسیک هنر کلاسیک غربی یا بین المللی متفاوت است. بنابراین بهتر است فرهنگ‌های شرقی موجود را پس از آشنایی، تقسیم‌بندی و حتی تعریف، توصیف و مقایسه با روش‌های علمی، آزمایش و مشاهده کرد.

ج: موسیقی ایرانی را می توان از چند جهت تقسیم کرد:

جغرافیایی: موسیقی نواحی مختلف ایران.

از نظر تاریخی: دوره های مختلف موسیقی

از نظر ارزش: موسیقی خوب و بد، در هر کجا و هر زمان

فلسفی: تقسیم موسیقی آنگونه که هست به هنر و عامه پسند.

علم: شامل علم نظری و موسیقی عملی است.

درباره برنامه: از موسیقی های مختلف مانند موسیقی فیلم، موسیقی کودکان و غیره استفاده کنید.

از دیدگاه آموزش: انواع روش های موسیقی-آموزشی.

1- تقسیم بندی جغرافیایی موسیقی:

موسیقی جهانی را می توان به طور کلی به موسیقی اروپایی، آفریقایی، دریایی، آسیایی و آمریکایی (شمالی و جنوبی) تقسیم کرد. موسیقی آسیایی را می توان به موسیقی خاور دور، خاورمیانه و آسیای مرکزی تقسیم کرد. در مکتب قدیم چهار مرکز اصلی موسیقی خاورمیانه وجود داشت: مصر، لبنان، عراق و ایران. موسیقی ایرانی نیز شامل لرستان، سیستان و بلوچستان، خراسان، مازندران، گیلان و. است. دانلود آهنگ خارجی . به نواحی مختلف موسیقی تقسیم می شود که هر کدام را می توان به مناطق کوچکتری تقسیم کرد. مثلاً موسیقی خراسان، موسیقی خراسان شمالی، موسیقی تربت جام و. است. به دو قسمت تقسیم می شود.

2- طبقه بندی تاریخی موسیقی:

موسیقی قبل از اسلام: همانطور که در مقالات و کتب پژوهشی مشاهده می شود، موسیقی ایرانی قبل از اسلام شامل 7 خسروانی، 30 تن و 360 دست بوده است.

موسیقی پس از اسلام: به نظر می رسد خسروانی پس از دوران اسلامی نام خود را به موسیقی رسمی تغییر داده است. در دوره بعد از اسلام 12 افسر ممتاز، 6 آواز، 24 شعبه و بازوهای متعدد وجود داشت.

موسیقی معاصر: از ابتدای دوره قاجار (که تاریخ مشخصی ندارد) موسیقی ماگامی به موسیقی ردیف تبدیل شد که شامل 7 ساز و 5 آواز بود. مجموع برابر با 12 است که 12 موقعیت گذشته است. موسیقی ردیف در واقع همان حاکم جهان اسلام است که امروزه نیز از آن استفاده می شود.

در دوره های مختلف تاریخ بسته به نوع موسیقی می توان سبک های مختلفی را در نظر گرفت. اما واضح است که در شرق و همچنین ایران، سبک ها مانند جشنواره های موسیقی غربی ایجاد نمی شود، زیرا تفکر شرقی با غرب یکی نیست. شرق چندان به دنبال تغییر و تحول نیست، بلکه گویی می خواهد فرم موسیقی را اصلاح کند و به دنبال این کمال اول در شخصیت خواننده و نوازنده است.

3- طبقه بندی موسیقی بر اساس ارزش:

در زندگی روزمره و در گفت و گو با یکدیگر بیشتر به خوبی و بدی برخورد می کنیم و خوبی و بدی در زندگی ما نقش بسزایی داشته است. اما این چیزهای خوب و بد عقلانی یا منطقی به نظر نمی رسند، فقط احساسات و عواطف شخصی هستند و متاسفانه اغلب مغرضانه هستند. اگر آزمودنی بخواهد مسیر صحیح علمی را بیابد، باید از مسائل دیگری آگاه باشد، از جمله:

از نظر منطقی: از درست و غلط، درست و غلط صحبت می کند. روش و روش کار و تحقیق امروزی غربی است، اما نیاکان ما مانند فارابی، ابن سینا، مراغه و. علم روان شناسی را می دانستند و مطالبی در مورد آن اثبات می کردند» و به حق و باطل آن دست می یابند. یک دروغ ، باید علم حکمت را بداند و مانند یک خردمند، حسن و بدی را در چیزی تأیید کند.

از نظر اخلاقی: به خوبی و بدی، خوشایند و ناپسند می پردازد و برای مردم شرق بسیار مهم است. موزیک باران .  تمام ادبیات ما هنر خود را وقف این کرده است که ما را به پذیرش اخلاق خود تشویق کند. موسیقی ما با عشق صحبت می کند تا آزادی ما را پیدا کند، نه اینکه انتظار داشته باشیم دنیا…

از نظر زیبایی شناسی: به بد و خوب، نرم و ناخوشایند می پردازد زیبایی شناسی یک علم است نه سلیقه شخصی. اول باید زیبایی را تعریف کند، بعد چیزی مثل موسیقی خوب یا بد را در نظر بگیرد.

امروزه در حوزه موسیقی در طبقه بندی ارزش ها به حکیمان نیاز داریم تا بتوانیم ارزش های موسیقایی را بیابیم، افرادی مانند استادان قدیم که با وجود اینکه فقط در مورد یک قطعه موسیقی خوب یا بد می گفتند، اما بیانگر دانش بودند. و عاقل . بر اساس آنچه در کتب قدیمی آمده است، حکمت نبی است، نیک و بد را می شناسد و وسوسه را از الهام جدا می کند. 


برندبرتر

آهنگ جدید محمدرضا شجریان به نام «ای ز عشقت عالمی ویران شده»

آهنگ جدید رضا بهرام به نام «گل ناز دارم»

موزیک ویدیو جدید زانیار خسروی به نام «چراغای شهر»

تقسیم بندی ژانرهای موسیقی در ایران

آهنگ جدید حسین منتظری به نام «یه وقتا یه حرفا میره میشینه گوشه دلت»

آهنگ مسعود جلیلیان به نام «غریبه»

آهنگ جدید مرتضی جعفرزاده به نام «داداشی 3»

موسیقی ,تقسیم ,بندی ,دوره ,هنری ,اسلام ,موسیقی ردیف ,موسیقی ایرانی ,نواحی مختلف ,طبقه بندی ,تقسیم بندی ,موسیقی نواحی مختلف ,نواحی مختلف ایران
مشخصات